H&V blogi

Vinkkejä ansaitun näkyvyyden rakentamiseksi Romaniassa

Pyysimme romanialaista yhteistyökumppaniamme 2032communicationia kertomaan vinkkejä ansaitun näkyvyyden rakentamiseksi Romaniassa. Kuten kaikissa maissa, myös Romaniassa on omanlaisensa mediailmasto, ja tämä kannattaa ottaa huomioon, kun haetaan ansaittua näkyvyyttä. Sen pidemmittä puheitta, antaa asiantuntijoiden kertoa lisää!

Markkinointi ja viestintä Pohjoismaissa

Pohjoismaat muodostavat erittäin ostovoimaisen ja mielenkiintoisen markkinan monille tuotteille ja palveluille. Markkinan valtaamisessa esteeksi nousee kuitenkin usein kieli- ja kulttuurimuuri, joka voi olla jopa hieman yllättäväkin. Olemme kaikki kovin samanlaisia, mutta myös kovin erilaisia. Kilpailuasetelma eri maissa vaihtelee, eikä potentiaalisten asiakkaiden tarve tai valveutuneisuus myöskään ole samanlainen kaikissa maissa. Lisäksi vielä on kielikysymys: Pohjoismaissa markkinoinnissa ja viestinnässä paikallinen kieli on välttämättömyys, ei vain tehoste. Jokaisen maan erityislaadun huomiointi edellyttää paikallisen osaajan hyödyntämistä markkinoinnissa ja viestinnässä. H&V:lla on valmiina kumppaniverkosto kaikissa Pohjoismaissa, ja pystymme toteuttamaan brändisi lanseerauksen ja kampanjat niin omassa, ansaitussa kuin ostetussa mediassa koko Pohjolassa.

‼️? Kesän kuuminta designia keittiöön: Musen popup-store H&V:n toimistolla heinäkuussa ?‼️


Avajaiset su ?.7️⃣.‼️

Nyt kävi niin, että meidät heitettiin ulos meidän omasta toimistosta. ?
Viestintäväen sijaan heinäkuussa viikonloppuisin H&V:n toimiston valtaa Musen popup-store! ? Tule tekemään timanttisimmat design-löydöt – näitä astioita et löydä muualta! ??

Kansainvälisessä myynnissä alkuun


Liiketoiminnan kansainvälistämisessä on usein viisasta edetä askel askeleelta. Myynnin aloittaminen uudessa maassa tai alueella on aina haastavaa. Hyvän markkinointiviestinnän perustyön lisäksi tarvitaan myyntivoimaa, mutta maakonttorin avaaminen tuntuu aika isolta askeleelta – voisiko tässä edetä ketterämmin? Kyllä voi. Pyysimme Export Discoveryn Stanislovas Globista kertomaan ketterästä myynnin ulkoistamisesta lisää.

Onko liiketoimintasi kansainvälistymässä? Lue tämä ensin!


Suomen markkina on noin 1/1000 koko globaalista taloudesta. Yritysten mahdollisuudet menestyä, kasvaa ja esim. kattaa kehityskulujaan ovat moninkertaiset, jos ne menestyvät myös Suomen ulkopuolella. Vain kotimarkkinoilla toimivatkaan yritykset eivät ole immuuneja globaalille taloudelle kansainvälisten kilpailijoiden tullessa Suomen markkinoille. Kansainvälinen kasvu ei tule ilmaiseksi, ja siihen täytyy oikeasti panostaa. Toisaalta ennen todella merkittäviä satsauksia kannattaa varmistaa perusasiat, mikä ei ole erityisen kallista. Saimme tähän blogiin vieraaksi Accelerando Oy:n kansainvälistämisen asiantuntijan, Kyösti Melametsän.

Yrityksen sosiaalisen median kaksi kultaista sääntöä


Sosiaalisen median kanavia, mediatyyppejä ja toimintastrategioita on lukemattomia. Kuinka johtaa yrityksen sosiaalisen median toimia, jos ei tiedä kaikesta kaikkea? Asiantuntijoita kannattaa kuunnella, mutta aina ei ole helppoa päättää erilaisten vinkkien vyöryessä hyökyaallon tavoin tajuntaan, mitkä niistä vinkeistä kannattaa tai on edes mahdollista soveltaa käytäntöön. Tässä blogissa nostetaan esiin kaksi kultaista sääntöä, jotka pätevät aina ja kaikkien yritysten kaikkiin some-toimiin ja joiden avulla täysin some-ummikkokin pystyy ottamaan yrityksen some-kanavien ja -sisällön johtamisen haltuun.

Mustavalkoista dataa


Markkinointi on erittäin haastava laji. Ennen markkinoijalle käytännössä riitti, kun hallitsi pelikuviot tv:n, radion ja lehtien kanssa. Erityisesti pk-sektorilla painitaan parhaillaan merkittävien haasteiden parissa, koska budjetit ovat luonnollisesti rajalliset. Kuitenkin jonkinlaista monikanavaista näkyvyyttä ja kuuluvuutta tulisi saada aikaan, jotta myynti ja tunnettuus saataisiin kasvuun.

Viestintäaarre – oletko ratkaissut arvoituksen?


Olemme julkaisseet jo jonkin aikaa viestintäaarteita – pieniä suuria vinkkejä sisällön ja näkyvyyden luomiseen yrityksellesi. Toivomme, että niistä on ollut hyötyä. Eikä tässä vielä kaikki, sillä olet jo saattanut voittaa… eiku, hetkinen… siis… Pienistä puroista kasvaa suuri joki, sanotaan. Ehkä viestintäaarteidenkin kanssa pätee sama – ne ovat yhdessä jotakin enemmän? Jos olet jo ratkaissut arvoituksen, kannattaa lunastaa palkinto ohjeiden mukaan. Enempää emme sano. Paitsi, että vain viisaimmat ja rohkeimmat voivat voittaa.

H&V tutki: Sosiaalisen median merkitys suomalaisten journalistien työssä


Maailman muuttuessa ja sosiaalisen median merkityksen kasvaessa tulee journalismia ja mediasisältöjä tarkastella kriittisesti. Alati vaihtuvat otsikot pureutuvat nykypäivän tapahtumiin yhä intensiivisemmin, ja niitä myös jaetaan yhä nopeammalla syklillä. Tuottamamme kyselytutkimuksen mukaan sosiaalinen media herättää tarttumaan tiettyihin aiheisiin sekä kelpaa verkkolähteeksi huomattavalle osalle suomalaisista toimittajista. Sosiaalisen median voidaan sanoa olevan tärkeä työkalu toimittajien työssä, mikä tekee siitä merkittävän tutkimuskohteen monipuolisen ja tasavertaisen journalismin näkökulmasta.

Osaoptimoinnin harha markkinoinnissa ja viestinnässä!


Markkinointiviestinnässä tulee katsoa kokonaisuutta, sillä se on enemmän kuin osiensa summa. Oma, ansaittu ja ostettu media on kuitenkin niin laaja kenttä, että on helppo astua osaoptimoinnin ansaan. Tässä blogissa annamme muutamia vinkkejä ja kerromme esimerkein, miten markkinointiviestinnän kokonaisuutta tulisi johtaa liiketoiminnalle mielekkäällä tavalla.

Voiko viestinnän onnistumista mitata? Kyllä voi!


Markkinoinnin ja viestinnän onnistumisen mittaaminen on mahdollista, jopa usealla eri tavalla. Olennaisinta kuitenkin on tietää oman brändin maineen kilpailukyky - sen myötä joko ollaan kohderyhmän mielessä ykkösenä tai ei. Esimerkki: kännykkäsi putoaa lattialle ja menee rikki. Minkä kännykän ostat seuraavaksi? Todennäköisesti mieleesi nousi se yksi ylitse muiden - vaikka objektiivisesti ajateltuna vaihtoehtoja saattaisi olla aika montakin. Sama pätee mihin tahansa ostopäätökseen: maineen kilpailukyky ratkaisee kuka vie kaupan kotiin.

Oma, ostettu ja ansaittu – Markkinointiviestinnän pyhä kolminaisuus 

”Ei kahta ilman kolmatta” ja ”kolmas kerta toden sanoo”. Tupu, Hupu ja Lupu, Kolme pientä porsasta sekä Kolme muskettisoturia. Numero kolme on saanut osakseen jopa maagisen numeron tittelin, ja se esiintyy monesti paitsi sanonnoissa myös saduissa ja tarinoissa. Markkinointiviestinnässäkin kolmen kohdan kokonaisuudelle on syytä antaa sen ansaitsema huomio.

Väittämiä ja viestintäaarteita

Viestintään, mainontaan ja markkinointiin liittyy todella laaja kokonaisuus tietoa ja taitoa. Monikanavaisuus on samalla moninkertaistanut tarvittavan osaamisen määrän. Asiakkaamme kysyvät usein meiltä vinkkejä, ideoita ja neuvoja omaan tekemiseensä, ja olemmekin täällä blogissa jakaneet ideoita ja näkemyksiä sekä parhaita käytäntöjä. Lisäksi olemme vuoden verran julkaisseet viikoittaisia vinkkejä #viestintäaarre sosiaalisen median kanavissamme. Kannattaa myös tutustua kesäisiin Väitteitä markkinointiviestinnästä -videoihimme, joissa otamme kantaa ja jaamme vinkkejä useasti kuulemiimme väittämiin.

Uuden brändi-ilmeen suunnittelu, miten se tehdään? 


Luova prosessi on aina hieman mystinen asia, mutta sen mystifiointi on turhaa. Kyse on suunnittelutyöstä, jossa lähdetään liikkeelle tavoitteista, ideoidaan paljon ja heitetään pois paljon hyviä ideoita, jotta löydetään paras. Usein brändi-ilmeen suunnittelu aloitetaan logosta. Logossa kiteytyy kaikki asiat, joita brändi haluaa viestiä aina arvoista ammattiotteeseen. Uuden yritysilmeen suunnittelun mysteeriä avataksemme esittelemme ohessa oman logomme syntytarinan.

Pienennä maailmaa kanssamme


Hyvät matkustajat, tervetuloa lennolle GLO-B44-L1. Haluamme toivottaa oikein mukavaa lentomatkaa! 

Nordic Entries – ensimmäinen askel kohti kansainvälisyyttä!


Kun jotain osaa erinomaisesti, on usein luonnollista joko etsiä lisää haasteita tai jakaa osaamistaan muille. Me teimme molemmat, ja veimme Oman, Ostetun ja Ansaitun median osaamisemme kaikkiin Pohjoismaihin uudella Nordic Entries -palvelullamme - jotta sinä voit ottaa turvallisen askeleen kohti kansainvälistä liiketoimintaa. 

Highway to Sell – on aika painaa kaasua!


Kesän myötä akut on toivottavasti ladattu ja energiaa riittää liiketoiminnan kehittämiseen. On siis oivallinen aika painaa kaasua, siirtyä kiihdytyskaistalle kohti muutosta ja viedä oma liiketoiminta seuraavalle tasolle.

Markkinoinnin ja viestinnän strategia lähtee liiketoiminnan perusteista


Aivan liian usein törmään tilanteeseen, jossa asiakkaani liiketoiminnan perusteet ovat unohtuneet markkinoinnin ja viestinnän päivittäisellä tasolla. Tämä johtuu siitä, että strategisen tason suunnittelussa on heikkouksia. Ehkä markkinoinnin ja viestinnän strategiaa suunniteltaessa liiketoimintajohto ei ole mukana tarpeeksi tiiviisti, ehkä hetkelliset taktiset valinnat ajavat strategisen tason yli tai yksinkertaisesti strateginen suunnittelu on ollut heikkolaatuista, eli käyttökelvotonta arjen tekemisen ohjaamisessa.

Medianäkyvyyttä yritykselleni – helppoa kuin heinänteko?


Monella yrityksellä on tänäänkin kerrottavaa, joka voisi kiinnostaa myös mediaa. Mutta miten päästä esiin? Asiallinen näkyvyys mediassahan lisää yrityksen tunnettuutta ja mainetta.

Suuntana pohjoismainen markkina? Me autamme!

Pohjoismaiden markkinat ovat monelle suomalaisyritykselle kotimarkkinaan verrattavissa oleva luonteva ensimmäinen kansainvälisen laajentumisen kohde. Viestintä ja markkinointi ovat ensimmäisiä ratkaistavia kysymyksiä: millä kielellä toimitaan, missä maissa, mitä toimenpiteitä tehdään ja millä budjetilla… me autamme löytämään vastaukset! Nordic Entries -palvelumme on tarkoitettu kaikille yrityksille, jotka haluavat tehdä markkinointia ja viestintää yhdessä tai useammassa Pohjoismaassa.

Harkonsalo & Vesa Public Relations Oy

 020 - 741 6940

Köydenpunojankatu 7 A 1, 00180 Helsinki

info@harkonsalovesa.fi

www.harkonsalovesa.fi

Laskutustiedot

Verkkolaskuosoite:

Operaattori:

Y-tunnus:

003709970222

Maventa (003721291126)

0997022-2